Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی عطا عضو شورای شهر تهران امروز (پنجشنبه؛۲۳ خردادماه) مهمان برنامه زنده چراغ رادیو تهران بود و درباره موضوعاتی چون حمل و نقل، عوارض ساخت و ساز و چابک سازی شهرداری صحبت کرد.

عضو شورای شهر تهران گفت: در بحث طرح ترافیک مطلبی که مطرح می‌شود در رابطه با محدوده طرح ترافیک، مصوبه شورای عالی ترافیک است و شهرداری تهران آن را انجام می‌دهد و شورای شهر تهران تنها در بحث میزان عوارض قانونگذاری می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعطا ادامه داد: در این دوره و در طرح جدید هم کاهش و یا افزایش محدوده زوج و فرد در اختیار شهرداری تهران است و شورای شهر تهران در این مسئله هیچ گونه دخالتی نداشته است.

وی بیان کرد: شورای شهر تهران در این زمینه به صورت ناظر عمل می‌کند و شهرداری تهران مجموعه مصوبات و ضوابط را اجرا می‌کند و این مطلب به این معنا نیست که تمام ضوابط از سوی شورای شهر تهران مطرح شده باشد.

عضو شورای شهر تهران ادامه داد: طرحی که در شورای شهر تهران مصوب شد مربوط به اسفند ۹۷ است که با عنوان طرح کاهش ترافیک در محدوده مرکزی پایتخت در سال ۹۸ با چند تفاوت نسبت به سال قبل انجام می شود.

اعطا افزود: در حلقه دوم یا طرح کاهش الودگی هوا بحث پلاک به شکل سابق مطرح نیست و شما هر فصل می توانید در محدوده طرح ترافیک ۲۰ روز تردد داشته باشید و برای بیش از ۲۰ روز تردد در هرفصل عوارض ۷ تا ۲۰ هزار تومانی پرداخت کنید

عضو شورای شهر تهران گفت: این ۲۰ روز موجب می شود تا شما مدیریت کنید و تا حدی که امکانش را دارید برنامه ریزی خود را طوری انجام دهید که تمام کارهای مربوط به محدوده طرح ترافیک خود را در این ۲۰ روز انجام دهید.

اعطا ادامه داد: بر اساس ماده ۱۷ همین مصوبه تمام هزینه‌ای که شهروندان بابت تردد در محدوده طرح کاهش آلودگی هوا پرداخت می‌کنند صرف عمران و کاهش آلودگی هوا از طریق توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی می‌شود.

وی تصریح کرد: این طرح آزمون و خطا نیست و سال به سال شورا عوارض را تصویب می‌کند و عملکرد هر ساله شورای ترافیک ممکن است بر اساس برخی موارد و موضوعات تغییر کند و باید گفت طرح جدید طرح ترافیک سال ۹۸ نسبت به ارزیابی سال ۹۷ انجام شده است.

اعطا در پاسخ به این سوال که عوارض اخذ شده از شهروندان در کدام قسمت هزینه می شود؛ بیان کرد: ما در شهرداری تهران حساب متمرکزی را در نظر گرفته‌ایم و این موضوع را نمی‌توان اینگونه بیان کرد که این عوارض در کدام قسمت به طور مشخص هزینه می‌شود.

وی ادامه داد: اما باید گفت در طرح ترافیک مصوبه ماده ۱۰ آمده است،" شهرداری تهران موظف است ۱۰۰ درصد درآمد اجرای مصوبه اخذ عوارض تردد سال ۹۷ را صرف توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی به منظور کاهش اثرات آلودگی هوا کند."

اعطا با اشاره به توسعه ناوگان اتوبوس‌رانی گفت: باید اعلام کنم که بحث نوسازی ناوگان اتوبوسرانی در تعهد دولت است.

وی افزود: در تهران ۶۰ هزار اتوبوس داریم که ۶۰ درصد آنها عمر بالای ۱۰ سال دارند فرسوده هستند.

وی بیان کرد: باید اعلام کنم که از سال ۹۰ به بعد هیچ دستگاه اتوبوسی از طرف دولت به شهرداری تهران تحویل داده نشده است و امروز هم بحث نوسازی ناوگان اتوبوس‌رانی از سوی شهرداری تهران مطرح است.

عضو شورای شهر تهران ادامه داد: در اعتبار سال ۹۸ شهرداری، برای بازسازی و نوسازی ناوگان اتوبوسرانی ۵۰۰ دستگاه اتوبوس را برای نوسازی ناوگان حمل و نقل در نظر گرفتیم تا از محل صرفه‌جویی و اخذ عوارض این اقدام عملیاتی شود.

اعطا بیان کرد: در بحث نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی، برای نوسازی ۱۰۰۰ دستگاه اتوبوس اوراق مشارکتی نیز پیش‌بینی شده است تا بین افراد توزیع شود تا بتوانیم از این محل نیز اقدامات موثری انجام دهیم.

وی ادامه داد: از محل اخذ عوارض توانستیم ۱۳ دستگاه اتوبوس دوکابین را خریداری کنیم و در آینده نزدیک در مراسمی از این ۱۳ دستگاه اتوبوس دوکابین رونمایی می‌شود .

عضو شورای شهر تهران ادامه داد: در ادامه توانستیم ۱۲۰ مینی‌بوس هم خریداری کنیم که ۲۰ دستگاه آن آماده شده است و تا آخر آبان ماه مابقی دستگاه‌های باقیمانده نیز وارد ناوگان حمل و نقل عمومی می‌شود.

اعطا بیان کرد: امسال از محل صرفه‌جویی سوخت مقرر شد دولت ۱۴۲ هزار دلار سوبسید به شهرداری تهران پرداخت کند که بر اساس تفاهمنامه فی مابین انجام و در شورای اقتصاد نیز مصوب شد.

اعطا در پاسخ به سوال مجری که پرسید مردم روز به روز عوارض بیشتر می دهند و وعده ها به بعدها و آینده موکول می‌شود؛ تا کی باید این رویه ادامه داشته باشد؟،گفت: مباحث باید در این موزه شفاف بیان شود و ما بدانیم که در چه حوزه‌ای می‌خواهیم صحبت کنیم طرحی که با عنوان طرح کاهش الودگی در سال ۹۸ ادامه پیدا می‌کند مجموعه نظرسنجی ها نشان می‌دهد که مردم اجرای این طرح‌ها را عادلانه می داند.

اعطا اظهار کرد: طرحی که در قالب لایحه آمد و در سال ۹۷ انجام شد باعث کاهش آلودگی هوا و ترافیک پایتخت شد و ما این ادعا را نداریم چون تمام آمار ها در این باره وجود دارد.

وی بیان کرد: شما می‌توانید رقم عوارضی را که پرداخت می‌کنید با برنامه‌ریزی ساعت ورود و خروج خود در طرح ترافیک مدیریت کنید و ما اعتقاد داریم مخاطب ما مسائل را تشخیص می‌دهد و مردم ما مطالب را به صورت القائی قبول نمی‌کنند.

اعطا گفت: حرف من توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی است و شما باید بدانید که ناوگان حمل و نقل عمومی تنها گسترش اتوبوسرانی نیست و مترو نیز از جایگاه و اهمیت خاصی برخوردار است که روزانه نزدیک دو میلیون نفر از آن استفاده می کنند.

اعطا در پاسخ به پرسشی در رابطه با تخلفات ساختمانی پروژه ایران مال گفت: پروژه ایران مال نزدیک به ۱۰ سال سابقه دارد و تخلفات ساختمانی این پروژه نیز در سال ۹۶ به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارسال شد.

عضو شورای شهر تهران ادامه داد: کمیسیون ماده ۱۰۰ مرجع رسیدگی به تخلفات ساختمانی است و برای تخلفات رای صادر می‌کند و اگر پروژه ایران مال امروز با جریمه ۳۰۰ میلیارد تومانی مواجه است به این علت است که بسیاری از تخلفات این پروژه طبق دستور کمیسیون ماده ۱۰۰ باید اصلاح شود و جریمه نقدی شامل آن نمی شود که اگر جریمه شامل آنها می‌شد مبلغی فراتر از ۳۰۰ میلیارد تومان باید پرداخت می کرد.

اعطا تاکید کرد: مبالغی که از محل اخذ جریمه ماده ۱۰۰ بدست می آید یکی از ردیف ها بودجه شهرداری است.

وی ادامه داد: در رابطه با پروژه ایران مال و جریمه ای که از این پروژه دریافت شد؛ جلسه‌ای با حضور شهردار تهران و تعدادی از اعضای شورای شهر تهران در چند روز گذشته داشتیم که بحثی مطرح شد که جریمه اخذ شده از پروژه ایران مال صرف احداث یک خط مترو در منطقه ۲۲ تهران شود که از بابت ناوگان حمل و نقل عمومی به خصوص مترو فقیر است.

  17231 کد خبر 1269713

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: شهرداری تهران شورای شهر تهران طرح ترافیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۵۰۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرارداد خرید اتوبوس از چینی‌ها کجاست؟

پس از اینکه زاکانی در صحن شورای شهر ادعا کرد قرارداد ۲ میلیارد یورویی را در اختیار جعفری تشکری‌ هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل، همچنین نرجس سلیمانی، رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران قرار داده است، تشکری‌ هاشمی با تکذیب این ادعا صحن شورای شهر تهران را به نشانه اعتراض ترک کرد. سوده نجفی، جعفر شربیانی، ناصر امانی، مهدی اقراریان، مهدی عباسی و علی‌اصغر قائمی دیگر اعضای پارلمان شهری پایتخت نیز جلسه شورای شهر را ترک کردند. البته مهدی چمران ادعا کرده که به دلیل تمام شدن وقت جلسه و رسیدن به نماز، برخی از اعضای شورای شهر، صحن علنی را ترک کرده‌اند.

سوال بی‌جوابی که گم شد

به گزارش هم‌میهن، اما مهم‌ترین مسئله را مهدی اقراریان، عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران درباره قرارداد با چینی‌ها مطرح کرده و گفت: «آیا در جریان سفر به کشور چین، قراردادی در خصوص تجهیزاتی غیر از حوزه حمل و نقل نیز منعقد شده است؟ نکته این است که رفتار و اقدام شهردار و شهرداری به پای مجموعه شورای شهر نیز نوشته می‌شود. نباید این تصور ایجاد شود که مدیریت شهری در این دوره، وعده‌های بزرگ داده، اما اقدامات کوچک انجام می‌دهد. این خطرناک بوده و می‌تواند به اعتماد عمومی آسیب بزند.» سوال مهم اقراریان درباره خرید تجهیزاتی غیر از حمل و نقل عمومی، در تنش‌های بعدی شورای شهر تهران گم شد و پاسخی به آن داده نشد. شاید اشاره او به خرید خودرو و موتورسیکلت برقی است که در حیطه وظایف شهرداری تهران نیست.

چینی‌ها باید التماس کنند

جالب آنکه این قرارداد در اختیار اعضای شورای شهر تهران قرار نگرفته و بسیاری از نمایندگان پارلمان شهری پایتخت ابهامات آن را از رسانه‌ها پیگیری کرده‌اند و به گفته تشکری‌هاشمی، این قرارداد حتی به این کمیسیون (که کمیسیون تخصصی است) ارسال نشده است. با این وجود محسن هرمزی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران ادعا کرد: «در تماس تلفنی شبانه‌ای که با تشکری‌هاشمی داشته او را متقاعد کرده است.»

جعفر تشکری‌هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در این باره گفت: «من این قرارداد را در فضای مجازی و سایت‌ها دیدم. به جز قرارداد مذکور، قرارداد‌های دیگری هم وجود دارد که هنوز اعضای شورای شهر تهران به آن دسترسی پیدا نکرده‌اند و اینکه گفته شده من را متقاعد کرده‌اند یک موضوع بی‌ربطی است. هرمزی در تماس تلفنی گفت که قرارداد را برای شما ارسال کردیم و من گفتم که چنین چیزی صحت ندارد. همین.»

شنیده‌ها حاکی از آن است که این شرکت چینی قرار است ساخت تمام تونل‌های متروی تهران را هم شروع کند. تشکری‌هاشمی با اشاره به اینکه ساخت خطوط مترو در شورای شهر تهران تصویب نشده است، گفت: «این موضوعات با هزینه ۱۲ میلیارد یورو برنامه‌ریزی شده است. از جمله این برنامه‌ها ساخت خطوط ۹ و ۱۱ مترو است که قرار است به این شرکت فاینانسور بدهند. البته هنوز نه بودجه آن در شورای شهر تهران تصویب شده و نه جزئیات فنی این قرارداد‌ها مطرح شده است.»

او افزود: «وقتی مشکلی پیش می‌آید وااسلاما سر داده و آن را به تحریم نسبت می‌دهیم که از ناپختگی است. شرکت‌های خارجی باید برای فروش این محصولات التماس کنند. اگر به ملاحظات بپردازیم منطقی‌تر است تا اینکه با استفاده از کلمه پرابهامی به نام «تحریم» همه روش‌های قانونی را زیر پا گذاشته و از هر راه غیرمتعارفی پیش برویم.»

قرارداد چینی‌ها کجاست؟

اعضای شورای شهر تهران می‌گویند قرارداد ۲میلیارد یورویی را ندیده‌اند و شهرداری ادعا می‌کند آن را به شورای شهر رسانده است. سوال این است که قرارداد چینی‌ها کجاست؟ این قرارداد آنطور که گفته می‌شود به دفتر مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران رسیده و شهرداری رونوشت نامه آن را به اعضای شورای شهر تهران ارسال کرده است، اما قرارداد از دفتر رئیس شورای شهر تهران برای اعضا ارسال نشده است. از سوی دیگر یک نسخه آن در اختیار نرجس سلیمانی، رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران قرار گرفته و او در یکشنبه پرتنش شورای شهر تهران از آن به عنوان «شبه‌قرارداد» یاد کرد.

قراردادی وجود ندارد؟

پس از آنکه اعضای شورای شهر تهران به شفاف نبودن این قرارداد اعتراض کردند، اعلام شد که بیم بهم‌خوردن این قرارداد تجاری افزایش یافته است. در فضای مجازی هم برخی تاکید داشتند؛ «شهرداری به دلیل تحریم‌هاست که با یک شرکت قرارداد بسته است.»

درحالی‌که خودرو‌های چینی به راحتی وارد ایران می‌شوند، پس استفاده از «تحریم‌ها» در این خصوص بی‌اساس به نظر می‌رسد. اما روایتی دیگر از قرارداد ۲ میلیارد یورویی با چینی‌ها این است که اصلاً قراردادی وجود نداشته و تنها شعار آمدن اتوبوس‌های خیالی سرداده‌اند. شاید به همین دلیل است که نرجس سلیمانی روی «شبه‌قرارداد» تاکید کرده است. برخی بر این عقیده‌اند که عدم شفافیت در مذاکرات با چین حالا قرارداد نبودن و MOU بودن (یک گام فراتر از تفاهم‌نامه) این ادعای شهرداری را برای ورود اتوبوس‌ها به تهران قوت بخشیده است.

اعضای شورای شهر تهران منتخب زاکانی

پاسخگویی علیرضا زاکانی به اعضای شورای شهر تهران آن‌هم در صحن علنی گاهی به انگ‌زنی انجامید و گاه به تحقیر اعضای شورای شهر. رفتار‌های زاکانی در این جلسه القاکننده این بود که او اعضای شورای شهر تهران را انتخاب کرده است. او به یکی از اعضای شورای شهر تهران گفت: «وسط حرف بزرگ‌تر خود نپر.»

درحالی‌که شخصیت حقوقی اعضای شورای شهر بالاتر از شهردار است و شهردار است که باید پاسخگوی شورای شهر باشد، بنابراین سن و سال افراد در نظارت بر عملکرد شهرداری تاثیری ندارد. حتی زمانی که برخی از اعضا در حال ترک صحن بودند زاکانی به آن‌ها گفت: «کجا می‌روید اگر نقدی را مطرح کردید بایستید و جواب خود را بشنوید.»

و جای دیگری گفت: «بی‌تردید از این به بعد حرف می‌زنم، چون عده‌ای برای اینترنشنال خوراک خبری تولید می‌کنند و برخی با حرف‌هایشان امید و ایمان را می‌کشند. دوستان می‌گویند آنچه اعلام شده را قبول نداریم، خب قبول نداشته باشید.»

پرویز سروری، نایب‌رئیس شورای شهر تهران که نقش پررنگی در انتخاب زاکانی داشت نیز از این برخورد شهردار تهران مصون نماند. در جایی که پرویز سروری برای کاهش تنش اعلام کرد که وقت جلسه شورای شهر تمام شده، زاکانی (با عصبانیت از دیگر اعضای شورای شهر تهران) با لحنی تند اعلام کرد که می‌خواهد حرف بزند.

زاکانی در اظهارنظر آزاد است

مهدی عباسی، عضو شورای شهر تهران درباره رفتار زاکانی با اعضای شورای شهر تهران و پاسخ به این سوال که زاکانی اعضای شورای شهر تهران را انتخاب کرده یا اعضای شورای شهر تهران او را؟ گفت: «در ساختار شورایی که جواب مشخص و قطعی است که شورای شهر در یک جلسه شهردار را انتخاب می‌کند. شهردار تهران هم در اظهارنظر آزاد است. ما قضاوت این رفتار را به جامعه می‌سپاریم. مطمئناً جامعه افراد باوقار، متین و دارای آرامش را انتخاب می‌کند.»

او درباره دودستگی بین اعضای شورای شهر تهران بر سر تصمیم‌گیری‌ها مانند قرارداد ۲ میلیارد یورویی شهرداری با چین، تاکید کرد: «دو دستگی وجود ندارد. شاید برخی از اعضای شورای شهر تهران اطلاعات کاملی در خصوص این قرارداد دارند، اما اطلاعات ما ناقص است.»

مهم شفافیتِ قرارداد چین است

مهدی اقراریان، عضو شورای شهر تهران نیز در واکنش به رفتار‌های شهردار تهران در صحن علنی شورای شهر پایتخت، گفت: «ما شاهد حادثه ناراحت‌کننده‌ای در روز شورا‌ها بودیم و آن‌هم ادبیات از بالا به پایین شهردار تهران با برخی از اعضای شورای شهر تهران است. زاکانی فردی بدون تجربه و سابقه کار اجرایی است، اما تجربه نمایندگی مردم را در مجلس دارد و با ضوابط حاکم بر صحن آشناست.

یکی از مسائلی که باعث انتقاد من به رفتار زاکانی می‌شود، نوع گویش و ادبیاتی است که آقای زاکانی به کار می‌برد. وقتی خبرنگار می‌گوید، «شما قول دادید کمر ترافیک تهران را بشکنید، اما کمر ما در ترافیک شکست.» زاکانی می‌گوید: «مشکل کمر شماست.»

این ادبیات آن‌هم از سوی شهردار پایتخت غیرقابل قبول است. ضمن آنکه برچسب‌زنی به منتقدین زاکانی به ابزاری تبدیل شده و گاهی این برچسب‌زنی توسط رسانه‌هایی انجام می‌شود که هزینه آن‌ها از بودجه عمومی تامین می‌شود. این رسانه‌ها باید به جای فامیل‌بازی روی رسالت خود تمرکز کنند.»

او افزود: «برچسب‌زنی به منتقدین از سوی زاکانی و دنباله‌های او به یک راهبرد تبدیل شده است. شورای شهر برآمده از یک لیست واحد است، اما برای ایجاد دوگانه انقلابی و غیرانقلابی در این لیست تلاش می‌شود و این سناریوی سوخته است. شهردار تهران قبلاً می‌توانست از این شیوه در برخورد با رقبای سیاسی خود استفاده کند، اما باید بداند که از انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ سه سال گذشته و تمام شده و سه سال است که او شهردار تهران است و این سال آخر دوره مدیریت و سال پاسخگویی و یوم‌الحساب اوست. اما زاکانی می‌خواهد با مطالبه‌گری و برچسب‌زنی، سوالات فنی اعضای شورای شهر را به حاشیه براند.»

اقراریان با بیان اینکه من و منتقدان زاکانی خواستار شفافیت قرارداد چین هستیم، تاکید کرد: «نمایندگان مردم نامحرم هستند؟ وقتی به یکی از اعضای شورای شهر توهین شد، رئیس شورای شهر تهران به صراحت اعلام کرد که زاکانی از این افراد رای گرفته است. به نظرم چه زاکانی بپذیرد یا نپذیرد، باید به قواعد حقوقی جاری و ساری در روابط اعضای شورای شهر تهران و شهردار احترام بگذارد. متاسفانه شاهدیم که با مطرح کردن مسائلی تلاش می‌کند گفتگو‌های فنی و تخصصی را به یک موضوع سیاسی تقلیل دهد. مسئله اصلی وعده‌های زاکانی مانند جمع‌آوری دو هفته‌ای معتادان متجاهر است که باید درباره این وعده‌ها پاسخگو باشد.»

دیگر خبرها

  • خانه پیرمردی که بعد ۵۱ سال سند دار شد
  •  مشکل ۵۰ ساله ساکنان جزیره قشم حل شد
  • حل مشکل ۵۰ ساله ساکنان جزیره قشم در سفر رئیس قوه قضائیه به هرمزگان
  • حل مشکل ۵۰ ساله مردم جزیره قشم در سفر رئیس قوه قضاییه
  • ۶۰ درصد ساکنان محله جوادیه تهران افغانستانی هستند
  • امانی، عضو شورای شهر: ۶۰ درصد ساکنان محله جوادیه تهران افغانستانی هستند
  • ادامه حمایت دولت رئیسی از طرح نور؛ مورد استقبال قرار گرفته
  • مبارزه با موش‌های پایتخت در آستانه فصل گرما زودتر آغاز شود
  • قرارداد خرید اتوبوس از چینی‌ ها کجاست؟
  • قرارداد خرید اتوبوس از چینی‌ها کجاست؟